Poštovani Užičani i Užičanke,

 

U našem gradu u toku su javne konsultacije čiji cilj je unapređenje lokalnih medijskih tema, koje bi trebalo da se sufinansiraju iz gradskog budžeta u 2018. i 2019. godini.

Pozivamo Vas da ukažete koje su specifične teme o kojima želite da čitate u lokalnim štampanim medijima i na portalima, da slušate na radio stanicama i gledate na televizijama.

Kao građani i građanke Užica imate pravo na to, jer je novac kojim se mediji sufinansiraju budžetski, što znači da svi ulažemo u zajedničku kasu.

Svi koji popune anketu učestvuju u kreiranju medijske slike Užica.

Anketu možete popuniti OVDE.

Učešće javnosti je pravo građana da učestvuju u donošenju odluka koje direktno utiču na njihov život  i razvoj lokalne zajednice, a koje je definisano brojnim Evropskim dokumentima.

Ova anketa je deo aktivnosti koji zajednički sprovode Udruženje “RAZVOJ UE” i Užički centar za ljudska prava i demokratiju.

Projekti “Naš novac za medijske teme koje nas ZAISTA interesuju” i “Građani u akciji za zaštitu javnog interesa” se realizuju u okviru programa podrške “Kaži/traži šta te zanima“ koji izvodi Balkanska istraživačka mreža, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Fondacija „Slavko Ćuruvija“, a u okviru projekta „Javni novac za javni interes“ koji finansira Evropska unija. 

 

Koalicije